Informació

BDFutbol és una pàgina independent dedicada a la recopilació de dades i estadístiques sobre la lliga espanyola de futbol, que inclou totes les temporades de primera divisió (des de la temporada 1928-29), les de segona divisió a partir de la temporada 1943-44 i les de segona divisió B a partir de la temporada 1986-87. També es compta amb les dades de totes les competicions europees, tant actuals com antigues (comptabilitzant les estadístiques exclusivament dels equips de la lliga espanyola). Finalment, també estan recopilades totes les dades referents a la selecció espanyola, incloent les seves categories inferiors.

Les dades estadístiques que es mostren corresponents a la primera divisió i de segona divisió a partir de 1992 són les oficials de la LFP, exceptuant alguns casos puntuals on les dades de la LFP eren contrastablement errònies, confirmats i corroborats per diverses fonts molt fiables. Les dades de segona divisió anteriors a 1992 han estat obtingudes consultant diverses hemeroteques i publicacions especialitzades. Les dades de la segona divisió B a partir de 2007 són bàsicament extretes de les actes oficials de la RFEF, exceptuant de nou, alguns errors puntuals. Les dades anteriors a 2007 han estat obtingudes a partir de diverses fonts entre les que s'inclouen hemeroteques, pàgines webs, col·laboradors, etc.

Tota la informació que hi ha en aquesta pàgina web (tant dades com fotografies) ha estat recopilada personalment, ja sigui a partir de pàgines d'internet, diaris i hemeroteques, revistes esportives (d'entre les quals caldria destacar Don Balón, Calendaris Dinámico i guies Marca), llibres d'autors especialitzats (principalment Vicente Martínez Calatrava, Félix Martialay i Bernardo de Salazar) y àlbums de cromos (Panini, ESTE, Bruguera, Ruiz Romero, FHER, etc.).

Si d'alguna forma hem violat els drets d'autor d'alguna persona o companyia, sugerim que ens contactin per a corregir l'error entenent que no es va fer voluntàriament (bona part de les dades i fotografies han estat aportades per usuaris i col·laboradors externs) i sense cap problema serà solventat ja sigui eliminant el contingut afectat o donant el crèdit (citant) a la part corresponent.

Contacte

Hi ha diverses maneres de contactar amb l'administrador d'aquesta pàgina web:

Per una banda es pot utilitzar el formulari de contacte.

També es pot escriure en el fòrum (per enviar missatges privats cal estar registrat).

Finalment, es pot enviar directament un correu electrònic a l'adreça bdfutbol (arroba) gmail (punt) es.

Pots seguir-nos a twitter i facebook.

Ajuda

Per tots aquells que voleu ajudar aquesta web hi ha diverses maneres de fer-ho, que són les següents.

1. Aportar dades. Hi ha disponible un llistat de tota la informació que falta. Podeu utilitzar qualsevol de les vies de contacte per proporcionar la informació.

2. Enllaçant-la o publicant un article des de la teva web (si en tens).

3. Afegint-la als teus preferits en xarxes de marcadors socials (delicious, reddit, furl... etc).

4. Promocionant-la en comunitats d'internet i fòrums ja siguin de temàtica futbolística (futbolplus, arefe, els diversos fòrums que hi ha de cada club, etc) o inclús de temàtica general.

5. Comentant la web als teus amics o a qui creguis que li pot interessar.

6. Responent missatges del fòrum, o iniciant temes nous.

7. Fent una donació.

Agraïments

Aquesta web no seria el mateix sense l'ajuda dels múltiples col·laboradors que han ajudat proporcionant dades, fotografies i suggerimients. A continació relaciono una petita mostra de les persones físiques o pàgines web que més han contribuit a aquesta web, sense oblidar-me en cap cas de tots els demés que han aportat informació (moltes vegades anònimament) i que encara que no apareixin en aquesta reduïda llista també els estic molt agraït.

Manuel Enric Garcia Albert (mega60)

Domingo Manuel Muñoz Ruiz (Bokeron84)

Juan R. Alvaro

Cristóbal Cañadillas

Francisco Ramis (framis)

Francisco Delgado López (pacovski)

Gelo Díaz (Geloudrion)

Antonio J. Pamies (@Apamies71)

José Javier Cosidó Reig

José Luis Lorenzo Ortega

David Ruiz Fernández (darko)

Javier Tristán Cardona

Sergio Muriel (UDAlmeriense)

Jesús Gallardo Casero (Tomellosocf) Web

Rafael Romero Tarrio (Web)

Manolain (Web)

Paco Alba (becquer99) (Web)

Aficionadoconquense

Manuel Muñiz (McManus)

Juan Luis Garcia (Web)

Enrique Mera González

Jorge López (Web)

Juan José Franco

Nacho (Web)

Oriol Jové

Francesc Xavier Ruiz Hierro (Web)

Guemil

José Luis Verde

Toni Aguilera

Alberto Fernández García

Alex Belotti

patronato1935

carlosvg

Javier RC

Javier Alcón

10Celta

Pableras (Web)

José Alberto Salas

Última actualització: 03/08/2017